Go Back
+ servings
Fyldte pastaskaller med ricotta og spinat

Fyldte pastaskaller med ricotta og spinat

En anderledes men hyggelige pastaret i form af pastaskaller fyldt med ricotta, spinat, hvidløg og citronskal på en bund af tomatsauce, der altsammen gratineres i ovnen. Opskriften er til 3 personer med en lille salat til.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

  • 250 g pastaskaller
  • 1 løg
  • 2 spsk balsamico
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 kviste frisk timian (kan erstattes med 1 tsk tørret)
  • 250 g frisk spinat
  • 2 fed hvidløg
  • 1 øko citron (skallen)
  • 250 g ricotta
  • 2 håndfulde parmesan (fintrevet)
  • olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kog pastaskallerne efter anvisningen på pakken, så de er al dente. Lad dem køle af.
  • Lav imens tomatsauce. Skræl og hak løget fint. Steg det i en god spsk olivenolie ved middelvarme.
  • Tilsæt et godt nip salt, balsamico og timian. Steg videre et minut eller to og tilsæt så dåsetomater. Lad saucen simre til resten er klar.
  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  • Pil og hak hvidløget fint og steg det i lidt olie på en pande ved lav varme. Tilsæt så spinaten og lad den falde sammen.
  • Kom spinat op i en skål, klip det i stykker med en saks, så spinatbladene ikke er for store. Lad det køle af.
  • Når spinaten er kølet lidt af, kan du røre det sammen med fintrevet skal fra 1 citron og et godt drys salt og peber. Rør også ricotta i.
  • Hæld tomatsaucen i bunden af et lille ildfast fad. Kom ricottafyldet i en sprøjtepose eller lignende.
  • Fyld pastaskaller med fyldet og læg dem oven på tomatsaucen. Afslut med revet parmesan.
  • Gratinér dine pastaskaller i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde på toppen.