Kog pastaskallerne efter anvisningen på pakken, så de er al dente. Lad dem køle af.
Lav imens tomatsauce. Skræl og hak løget fint. Steg det i en god spsk olivenolie ved middelvarme.
Tilsæt et godt nip salt, balsamico og timian. Steg videre et minut eller to og tilsæt så dåsetomater. Lad saucen simre til resten er klar.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Pil og hak hvidløget fint og steg det i lidt olie på en pande ved lav varme. Tilsæt så spinaten og lad den falde sammen.
Kom spinat op i en skål, klip det i stykker med en saks, så spinatbladene ikke er for store. Lad det køle af.
Når spinaten er kølet lidt af, kan du røre det sammen med fintrevet skal fra 1 citron og et godt drys salt og peber. Rør også ricotta i.
Hæld tomatsaucen i bunden af et lille ildfast fad. Kom ricottafyldet i en sprøjtepose eller lignende.
Fyld pastaskaller med fyldet og læg dem oven på tomatsaucen. Afslut med revet parmesan.
Gratinér dine pastaskaller i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde på toppen.