Skræl og hak løg og hvidløg.
Smelt smørret i en stor gryde og steg så løgene heri ved middelvarme til bløde.
Skær i mellemtiden chili fint. Del blomkålet i to. Den ene halvdel skal i suppen og skal skæres halvfint.
Den anden halvdel af blomkålet skal deles i små buketter, kommes på en bageplade, vendes med lidt olivenolie og salt og bages i ovnen ved 175 grader varmluft i 20-25 minutters tid, til de er møre og har fået fin farve.
Kom mel ned til de bløde løg og rist det af et par minutter, så melsmagen forsvinder.
Rør bouillonterningerne ud i det kogende vand.
Kom chili, den resterende hakkede blomkål og 3/4 majs ned i suppen. Gem de resterende majs til senere.
Hæld vandet med den opløste bouillon i gryden og lad det simre under låg i 20 minutters tid, til det hele er mørt.
Blend suppen godt. Hæld herefter fløde i og smag til med citronsaft, salt og peber. Der skal formentligt en del salt i men smag dig frem.
Steg bacon sprødt på en pande. Tag bacon af panden og steg de resterende majs ved høj varme i fedtet fra baconen, til de popper og bliver gyldne.
Kom 2/3 af de bagte blomkål i suppen og server resten som topping sammen med de ristede majs, bacon, finthakket purløg og evt. flager parmesan.