Go Back
+ servings
Ceviche med torsk, æble, saltet agurk og dildmayo

Ceviche med torsk, æble, saltet agurk og dildmayo

En nem og lækker, frisk ceviche inspireret af norden lavet på torsk og vendt med masser af lime, æbler, saltet agurk og dildmayo. Opskriften er som forret til fire personer. Server gerne lidt lækkert brød til.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt1 time 5 minutter

Ingredienser

  • 350 g torsk
  • 1 øko lime ( - skal og saft)
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk dild akvavit (kan undlades)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl mayo (hjemmelavet eller købt)
  • 1 æble (rødt )
  • ½ agurk
  • 1 bundt frisk dild
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Køb en god frisk torsk og frys den ned i minimum 24 timer. Lad den tø op i køleskabet natten over.
  • Skær fisken ud i små, mundrette tern og vend med limeskal, limesaft, dild akvavit og sukker.
  • Stil det på køl i 30-60 minutter - smag på konsistensen. Jo længere den står, jo mere "tilbereder" den i syren og bliver fastere.
  • Skær agurk i helt fine tern og vend med lidt salt. Stil på køl.
  • Skær æble i helt fine tern og kom dem i en skål med vand og lidt limesaft. Sådan undgår du, at de bliver brune.
  • Lav enten din egen mayo selv eller brug en god købeversion. Vend med finthakket dild fra ½ bundt.
  • Hæld vandet fra æblerne. Rør den marinerede fisk og saften derfra sammen med olivenolie, æbletern, agurktern og lidt friskkværnet peber.
  • Anret i små skåle med dutter af dildmayo, lidt af væsken fra marinaden og ekstra dild på toppen.
  • Server - gerne med lidt ristet brød til.