Go Back
+ servings
Svampelasagne med spinat

Svampelasagne med spinat

En af de bedste grøntsagslasagner du kan finde, vil jeg mene beskriver denne svampelasagne ret godt. Saftig med spinat, et twist af estragon og citron og hjemmelavet bechamelsauce. Og ost selvfølgelig. Opskriften er til 4-5 personer.
4.86 fra 7 stemmer
Antal: 5 personer
Forberedelse40 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt1 time 5 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 400 g shiitake svampe (eller brune champignon/ marksvampe)
  • 3 spsk balsamico
  • 400 g frisk spinat
  • 25 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 6 dl mælk
  • 150 g revet ost
  • 1 øko citron (skallen)
  • 1 håndfuld frisk estragon ( finthakket)
  • salt og peber
  • olivenolie
  • 300 g friske lasagneplader
  • 1 dl panko rasp (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Skræl og hak hvidløg og løg fint.
  • Steg løg og hvidløg på en stor pande i lidt olivenolie, til de er bløde.
  • Skyl imens svampe og skær dem i tynde skiver.
  • Kom svampe og balsamico på panden og steg det, til svampene bliver bløde. Tilsæt lidt salt og peber.
  • Skyl spinaten og kom det på panden. Lad det falde sammen. Hvis der ikke er nok plads på panden, kan du dampe spinaten i en gryde under låg ved siden af og herefter komme dem op til svampene.
  • Lav din bechamelsauce ved at smelte smør i en gryde. Pisk så melet i og pisk/rør et par minutter, så melsmagen ristes væk.
  • Tilsæt mælken lidt ad gangen. Pisk til det tykner og kom så lidt mere mælk i. Måske 1-2 dl pr gang. Fortsæt til du har brugt al mælken.
  • Rør fintrevet citronskal, halvdelen af osten og halvdelen af den finthakkede estragon. Smag til med salt og peber.
  • Smør et ildfast fad med smør eller olie. Behøves ikke men så synes jeg, at den er lidt nemmere at vaske ren efter.
  • Læg lasagnen i lag: først lidt bechamel og svampefyld og derefter frisk lasagneplader i lag. Så halvdelen af det resterende svampefyld, ⅓ af den resterende bechamel. Gentag dette en gang mere: friske lasagneplader, det sidste svampefyld og ½ af den resterende bechamel.
  • Kom det sidste lag lasagneplader på (tre lag i alt) og smør det sidste bechamel udover, så det dækker pladerne. Du kan evt. røre ½ dl vand i, så der er nok til at dække. Drys med den sidste ost og finthakkede estragon samt pankorasp.
  • Bag din lasagne ved 180 grader varmluft i cirka 25 minutter.