Go Back
+ servings
"Københavnerstang" - vaniljeis med marcipan og ananassirup

Københavnerstang - vaniljeis med marcipan og ananassirup

En lækker og hjemmelavet version af den klassiske ispind Københavnerstang med et twist af marcipan. Nem at lave derhjemme og god for børn og voksne.
5 fra 2 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse40 minutter
Frysetid5 timer

Ingredienser

Vaniljeis med marcipan

  • 4 æggehvider (evt. pasteuriserede)
  • 3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 250 ml piskefløde
  • 125 g marcipan
  • 3,5 cl Aalborg Akvavit Fad (den er smagt til med rom)

Ananassirup

  • 600 g ananas (fri for skræl og den midterste stok)
  • 180 g sukker
  • 2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

Vaniljeis med marcipan

  • Pisk æggehvider luftige og derefter til en stiv marengs med halvdelen af sukkeret.
  • Pisk fløde til flødeskum i en anden skål.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos med den sidste halvdel af sukkeret.
  • I en tredje skål skal du piske æggeblommer med vaniljesukkeret til en lys og luftig æggesnaps.
  • Vend de luftige æggehvider forsigtigt i æggeblommerne og vend derefter flødeskummet i.
  • Rør nu snapsen i. Skær marcipan i små tern og vend dem i iscremen.
  • Kom isen i en form og stil den i fryseren i minimum 5 timer og gerne natten over.
  • Tag isen ud 5-10 minutter før spisning og server med den kolde ananassirup.

Ananassirup

  • Skær ananas i små tern og kom dem i en gryde med resten af ingredienserne og 1 dl vand.
  • Lad det simre i 15 minutters tid og blend det derefter godt i en blender eller med en stavblender.
  • Pres det igennem en si og kog denne sirup et par minutter mere, til du har en let tyknet ananassirup – vær opmærksom på, at den sætter sig lidt mere på køl.
  • Kom den i en beholder og i køleskabet for at blive helt kold.