Go Back
+ servings
Nem tiramisu i glas portionsanrettet

Tiramisu på glas

Tiramisu er en virkelig lækker og ret nem dessert. Det er lidt en voksendessert, men man kan undlade amaretto, hvis der er børn, der spiser med. Jeg anretter min i små portionsanrettede glas, men du kan også komme det i en firkantet form. Den skal sætte sig på køl i minimum 6 timer og meget gerne natten over. Portionen er til cirka 6 personer/glas.
4.75 fra 4 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse20 minutter
Køletid12 timer

Ingredienser

  • 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 90 g sukker
  • 2 æggehvider (evt. pasteuriserede)
  • 250 g mascarpone
  • 15 ladyfingers (måske lidt flere, hvis du laver et helt fad)
  • dl kaffe (kold og stærk)
  • ¾ dl amaretto
  • god kakaopulver (til drys)

Fremgangsmåde

  • Pisk æggeblommer og sukker sammen til en lys og luftig æggesnap.
  • Pisk mascarpone i æggesnapsen.
  • Pisk æggehviderne stive i en anden skål - så meget at de ikke ryger ud, hvis du vender skålen på hovedet.
  • Vend forsigtigt hviderne i æggesnapcremen, til du har en luftig og ensartet creme.
  • Tag 6 glas eller et lille fad frem. Knæk ladyfingers i halve, hvis du anretter i glas.
  • Bland kaffe og amaretto i et lille fad og dyp ladefingers i. Dyp dem hurtigt for mild kaffe/amaretto smag eller lad dem suge lidt mere for stærkere smag.
  • På glas: kom 3 halve, dyppede ladyfingers i bunden, 2-3 spsk creme ovenpå, 2 halve, dyppede ladyfingers ovenpå og 2-3 spsk creme på. Forsæt med resten af glassene.
  • For fad: fordel halvdelen af de hele, dyppede ladyfingers udover bunden, hæld halvdelen af creme udover, resten af de dyppede ladyfingers og så den resterende creme.
  • Dæk din tiramisu til og sæt den på køl i minimum 6 timer og meget gerne natten over.
  • Ved spisning skal du drysse (fx med en si) godt med god kakaopulver på toppen af din tiramisu, så det danner et fint lag.