Go Back
+ servings
Havregryn og mandel-paneret torsk med ærtepuré

Havregryn og mandel-paneret torsk med ærtepuré

En lækker og lidt anderledes måde at servere paneret torsk eller fisk på - nemlig paneret i havregryn og mandler, gerne serveret med en ærtepure. Server også gerne ovnbagte kartofler/rodfrugter eller en fyldig salat til.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 1 håndfuld havregryn (grovvalsede)
  • 35 g mandler (hakkede)
  • 1 dl fuldkornsmel
  • 1 æg
  • 500-600 g torsk (uden skind og ben)
  • 250 g ærter (frosne)
  • citronsaft
  • salt og peber
  • smør og olie (til stegning)

Fremgangsmåde

  • Skær fisken i 4-5 stykker og salt den på begge sider.
  • Tag 3 dybe tallerkener frem og hæld lidt fuldkornsmel i 1. tallerken, pisk ægget i 2. tallerken og bland hakkede mandler, grovvalsede havregryn og lidt salt og peber i 3. tallerken.
  • Vend fiskestykkerne 1 ad gangen, først i fuldkornsmel, dernæst i æg og så tilsidst i havregryn-mandel-blanding (det er vigtigt, at du først panerer, lige før du steger).
  • Varm en pande op til middel-høj varm, smelt 1 spsk smør og 2 spsk olie på panden og steg fisken i cirka 3 minutter på hver side, til den er sprød og gylden.
  • Giv imens ærter et hurtigt opkog i en gryde, bare i 1 minut.
  • Hæld derefter vandet fra og mos ærterne med 1 spsk smør, salt, peber og en smule citronsaft med en stavblender, til du har en grov puré.
  • Server med det samme ærtepureen med den sprøde fisk og evt nogle ovnbagte grøntsager, kartofler, salat eller andet tilbehør.