Skær fisken i 4-5 stykker og salt den på begge sider.
Tag 3 dybe tallerkener frem og hæld lidt fuldkornsmel i 1. tallerken, pisk ægget i 2. tallerken og bland hakkede mandler, grovvalsede havregryn og lidt salt og peber i 3. tallerken.
Vend fiskestykkerne 1 ad gangen, først i fuldkornsmel, dernæst i æg og så tilsidst i havregryn-mandel-blanding (det er vigtigt, at du først panerer, lige før du steger).
Varm en pande op til middel-høj varm, smelt 1 spsk smør og 2 spsk olie på panden og steg fisken i cirka 3 minutter på hver side, til den er sprød og gylden.
Giv imens ærter et hurtigt opkog i en gryde, bare i 1 minut.
Hæld derefter vandet fra og mos ærterne med 1 spsk smør, salt, peber og en smule citronsaft med en stavblender, til du har en grov puré.
Server med det samme ærtepureen med den sprøde fisk og evt nogle ovnbagte grøntsager, kartofler, salat eller andet tilbehør.