Go Back
+ servings
Spidskålssalat med æbler

Spidskålssalat med æbler

En sund, hurtig, nem og simpel spidskålssalat med æbler og ristede mandler. Det er den salat, jeg har lavet allerflest gange og altid kan hive ud af ærmet, hvis jeg ikke kan finde på andet. Opskriften er nok som tilbehør til 4 personer.
4.78 fra 9 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 1 spidskål (et lille ét (passer i øko størrelse))
  • 2 æbler
  • 1 håndfuld mandler (kan erstattes af græskarkerner)
  • 1 citron (lille men saftig)
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Rist mandlerne på en pande og lad dem køle af, imens du laver resten.
  • Snit spidskål helt fint.
  • Rør dressingen sammen af citronsaft, honning, olivenolie og et drys salt og peber. Smag til med citron/honning - det skal gerne smage syrligt sødt.
  • Kram dressingen ind i spidskålet med dine hænder, til det mørner lidt.
  • Skær æblet i små tern og vend det i spidskålet.
  • Hak mandlerne og drys dem på toppen.