Go Back
+ servings
Koldhævet brød med mandler og tranebær

Koldhævet brød med mandler og tranebær

Et lækkert, saftigt brød med mandler og tranebær, der skal koldhæves natten over. Brug 5 minutter aftenen før og bag det næste morgen.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 stk
Forberedelse8 minutter
Tilberedelse50 minutter
Køletid8 timer

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 4 dl vand (koldt )
  • 1 spsk salt (en lille én)
  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 spsk olivenolie
  • 50 g mandler
  • 50 g soltørrede tranebær
  • 145 g grahamsmel
  • 200 g hvedemel

Køkkenudstyr

  • Rugbrødsform

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Opløs gær i vandet og rør derefter salt, honning og olivenolie i.
  • Hak mandlerne meget groft og rør dem i sammen med soltørrede tranebær.
  • Rør de to typer mel i og brug enten en røremaskine eller en træske - dejen er nemlig rimelig flydende.
  • Læg et fugtigt viskestykke over skålen og kom den i køleskabet natten over.

Om morgenen

  • Skrab forsigtigt dejen over i en bageform (gerne en rugbrødsform) beklædt med bagepapir.
  • Stil formen et varmt sted, imens ovnen varmer op til 230 grader.
  • Bag brødet i 30 minutter.
  • Når de 30 minutter er gået, skal du tage den ud af formen og lægge den på en bageplade med bagepapir og give den 20 minutter mere ved 200 grader.
  • Lad brødet køle lidt af - ihvertfald 20 minutter og meget gerne mere, inden du skærer i det. Jeg var nok lidt for hurtig.