Go Back
+ servings
Vegetarisk cæsarsalat

Vegetarisk cæsarsalat

En sprød og lækker vegetarisk version af den klassiske cæsarsalat. Her med linser for protein og mæthed, bagt knoldselleri for fylde, æbletern, sprøde croutoner, den lækreste dressing (som du (næsten) kender den) og vesterhavsost. Opskriften er til 4 personer.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse1 time 30 minutter
I alt2 timer

Ingredienser

Salat

  • 1 knoldselleri
  • 2 dl linser (grønne eller sorte)
  • 2 skiver brød (fx surdejsbrød)
  • 1 æble
  • 100 g salat (jeg brugte en blanding af romaine, frisee og feldsalat)
  • ½ bundt kørvel (kan undlades eller erstattes med anden krydderurt)
  • olivenolie
  • 1 spsk smør

Dressing

  • 2 æggeblommer
  • 2 tsk grovkornet sennep
  • 4 spsk æblecidereddike
  • 1 fed hvidløg
  • ¾ dl smagsneutral olie
  • 50 g vesterhavsost (eller lignende ost (+25 g ekstra til topping))

Noter

Du kan sagtens forberede både selleri og linser dagen før for at være på forkant. Det gør, at du ikke skal bruge mere end 30 minutters tid på selve dagen.

Fremgangsmåde

  • Start med at skrubbe knoldselleriet fri for jord og komme det i ovnen på et stykke bagepapir (med skræl).
  • Bag det i cirka 1,5 time ved 175 grader varmluft, til det er mørt. Lad det køle lidt af.
  • Kog linserne efter anvisningen på pakken. Lad dem køle lidt af.
  • Skær brødet i små tern og vend med lidt olivenolie og salt. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem med i de sidste 10-15 minutter af knoldselleriets tid i ovnen, til du har sprøde croutoner.
  • Forbered dressingen ved at komme æggeblommer, sennep, ost, eddike og fintrevet hvidløg op i en høj beholder.
  • Blend det godt sammen med en stavblender og blend derefter olien i lidt ad gangen, så den emulgerer (tykner).
  • Blend et par spsk vand med, så konsistensen bliver en smule mere flydende og smag til med salt og peber.
  • Skær skrællen af det let afkølede selleri og skær resten i mundrette tern.
  • Steg selleristykkerne på en varm pande i smør og lidt olie, til de får lidt farve på siderne. Lad det køle lidt af.
  • Skær æblet i små tern, riv eventuelle store stykker salat i mindre stykker og hak krøvel groft.
  • Vend det hele sammen pånær en håndfuld croutoner og top med flager af vesterhavsost og de resterende croutoner.