Go Back
+ servings
Mysliboller med tranebær

Mysliboller med tranebær

Lækre mysliboller med tranebær og nødder. Dejen skal koldhæve natten over, så du kan forberede aftenen før og bare bage dem næste morgen. Opskriften giver 10-12 boller.
5 fra 2 stemmer
Antal: 11 stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid10 timer

Ingredienser

  • 3 dl mysli (gerne en med tørrede frugter, nødder og kerner)
  • 60 g soltørrede tranebær
  • 5 dl kogende vand
  • 1 dl cremefraiche
  • 15 g gær
  • 1 spsk akaciehonning
  • spsk olie
  • 2 tsk groft salt
  • 1 øko appelsin (skal fra den hele, saft fra den halve)
  • 450 g hvedemel (cirka)

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Hæld det kogende vand over mysli og tranebærerne. Lad det trække i en halv time.
  • Smuldr gæren og rør den ud i det nu lune mysli sammen med cremefraiche.
  • Tilsæt honning, olie, salt, appelsinsaft og fintrevet -skal.
  • Rør derefter hvedemelet i lidt ad gangen. Dejen skal være sammenhængende, men stadig lidt våd (tjek OBS længere oppe).
  • Ælt dejen godt igennem et par minutter, drys lidt mel over dejen og dæk så skålen med husholdningfilm, så dejen ikke bliver tør.
  • Lad dejen hæve i køleskabet natten over.

Ved bagning

  • Brug en ske dyppet i vand til at sætte 10-12 boller på en bageplade med bagepapir.
  • Tænd ovnen på 215 grader og lad bollerne efterhæve, imens den bliver varm.
  • Bag boller i ca. 15 minutter i ovnen. De er færdige, når de er gyldne på toppen og lyder hule, når du banker på bunden.
  • Lad dem afkøle lidt, før du spiser dem.