Skræl pastinakker og kartofler og skær dem tern.
Kog dem i en gryde med usaltet vand, til de er møre. Det tager nok 15-20 minutter.
Imens kartofler og pastinakker koger, skal du skrælle gulerødder, pille løg og skylle spidskål.
Skær gulerødder, løg og kål i små tern.
Steg bacon på en tør, varm pande.
Når ternene er sprøde, skal du tilsætte gulerødder, rødløg og spidskål.
Steg det sammen i ca 5 minutter, til løgene er blevet bløde og klare i farven. Gulerødderne må stadig gerne have lidt bid.
Gem lidt af kogevandet fra de nu møre kartofler og pastinakker, men hæld resten af vandet fra.
Mos kartofler og pastinakker (kartoffelmoser eller piskeris) sammen med lidt af mælk, smør, salt og peber til en grov mos.
Smag til med citronskal og evt. mere salt og peber.
Anret mosen i en skål med toppingen ovenpå og drys med frisk dild.