- Skræl pastinakker og kartofler og skær dem tern.  
- Kog dem i en gryde med usaltet vand, til de er møre. Det tager nok 15-20 minutter.  
- Imens kartofler og pastinakker koger, skal du skrælle gulerødder, pille løg og skylle spidskål.  
- Skær gulerødder, løg og kål i små tern.  
- Steg bacon på en tør, varm pande.  
- Når ternene er sprøde, skal du tilsætte gulerødder, rødløg og spidskål.  
- Steg det sammen i ca 5 minutter, til løgene er blevet bløde og klare i farven. Gulerødderne må stadig gerne have lidt bid.  
- Gem lidt af kogevandet fra de nu møre kartofler og pastinakker, men hæld resten af vandet fra.  
- Mos kartofler og pastinakker (kartoffelmoser eller piskeris) sammen med lidt af mælk, smør, salt og peber til en grov mos.  
- Smag til med citronskal og evt. mere salt og peber. 
- Anret mosen i en skål med toppingen ovenpå og drys med frisk dild.