Go Back
+ servings
Thaisuppe med kylling, mango og cashewnødder

Thaisuppe med kylling, mango og cashewnødder

En let spicy og smagsfuld thaisuppe med kylling, grøntsager, mango og ristede cashewnødder. En lækker thairet til 4 personer. Spis den med ris, brød eller som den er.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse20 minutter
Marinering1 time
I alt1 time 40 minutter

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • 1 chili (mild )
  • 1 øko lime (skallen)
  • 1 citrongræs
  • 2 appelsiner
  • 3 kaffirlimeblade
  • 3 kyllingebryster
  • 4 blommetomater (store)
  • 6 forårsløg
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk fishsauce
  • blomkål
  • 1 dl cashewnødder
  • 1 mango (moden)
  • friske koriander

Fremgangsmåde

  • Skær kyllingebryster i små tern og kom dem i en skål.
  • Pil og hak hvidløg fint. Skyl chili, fjern kerner og hak den fint.
  • Bank citrongræs og hak også det helt fint.
  • Bland kyllingetern med hvidløg, chili, citrongræs, kaffirlimeblade, appelsinsaft fra de 2 appelsiner og fintrevet limeskal.
  • Kom staniol over og lad det marinere i køleskabet i minimum 1 time.
  • Steg kyllingen i en wok ved høj varme i 2-3 minutter - uden marinade-saft (gem dog saften, men pil kaffirlimebladene op).
  • Tag kyllingen af wokken.
  • Skær blommetomater i små både og snit forårsløg i mindre stykker (2-3 cm).
  • Steg forårsløg og tomater i 1 spsk olie i wokken i et par minutter.
  • Kom kødet op i wokken igen sammen med kokosmælk, marinade-saft, dåsetomater og fishsauce. Lad det simre under låg i 10 minutter med lidt salt og peber.
  • Skær blomkål i små buketter og kom det ned i wokken. Lad det simre videre under låg i 10-15 minutter.
  • Rist imellemtiden cashewnødder på en pande, til de får lidt farve.
  • Skræl mango og skær den i tern.
  • Server thaisuppen i skåle med mangotern, ristede cashewnødder, koriander og limesaft ovenpå.