Go Back
+ servings
Sunde påskeæg

Sunde påskeæg med dadler

Sundere påskeæg a la dadelkugler med dadler, nødder og chokolade. Smager syndigt men er lidt sundere end de klassiske æg. Opskriften giver 14 stk.
5 fra 1 stemme
Antal: 14 stk
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 15 dadler (juicy/bløde)
  • 2 spsk god kakao
  • 2 spsk kokosmel
  • 50 g mørk chokolade (75 g hvis du vil have chokolade hele vejen rundt om)

Køkkenudstyr

  • Minihakker

Fremgangsmåde

  • Rist mandler i ovnen i 5 minutter ved 180 grader.
  • Blend mandler til de er finthakkede (fx med foodprocessor eller minihakker).
  • Lad dem køle lidt af. Fjern sten fra dadlerne og blend dem sammen med mandlerne, til det ligner marcipan-konsistens.
  • Tilsæt kakao og kokosmel og lad det køre rundt. Tilsæt evt en spsk vand eller 2 hvis maskinen har svært ved at køre det rundt.
  • Tril små runde kugler. Det er lidt klistret, så brug 2 skeer og rul dem derefter hurtigt i dine hænder.
  • Placer dem på en stykke bagepapir på en tallerken og sæt dem i køleskabet.
  • Smelt imens chokolade over vandbad.
  • Dyp toppen/halvdelen af ægget i chokoladen, drys med kokosmel og sæt det tilbage på tallerkenen.
  • Fortsæt sådan med alle æg og sæt dem så på køl igen til chokoladen er stivnet.