Go Back
+ servings
grove pesto snurrer

Grove pesto snurrer

Grove snurrer med grøn pesto og fuldkornsmel. Perfekt til madpakke, fryser, frokost og snack. Opskriften giver cirka 12-14 snurrer.
5 fra 4 stemmer
Antal: 12 stk
Forberedelse40 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid2 timer 10 minutter

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 425 ml lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • spsk olie
  • 3 dl fuldkornsmel
  • dl hvedemel

Pesto

  • 20 mandler
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 bundt frisk persille
  • 5 spsk olivenolie
  • ½ øko citron (saft og skal)
  • 1 håndfuld parmesan (friskrevet)

Fremgangsmåde

Dej og pesto

  • Lav dejen ved at opløse gær i det lunkne vand sammen med salt og sukker.
  • Tilsæt olie sammen med fuldkornsmel og bland det godt sammen - gerne i røremaskine.
  • Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Dejen må endelig ikke blive for tør – det er meningen, at den skal være en smule klistret.
  • Ælt gerne dejen 8-10 minutter.
  • Stil dejen til hævning på køkkenbordet overdækket med et rent viskestykke i 1,5 time.
  • Lav pesto ved at riste mandler i ovnen ved 180 grader i 5 minutter. Lad dem køle af.
  • Blend basilikum, persille, citronskal og -saft, ristede mandler, olivenolie, et drys salt og revet parmesan til pesto.

Samling og bagning

  • Drys godt med mel på køkkenbordet, hæld dejen ud og vend det lidt rundt i melet, så det ikke klistrer fast til bordet.
  • Rul dejen ud til et rektangel på ca 30×40 cm. Fordel pestoen oven på dejen.
  • Fold dejen på den lange led og tryk kanterne lidt sammen.
  • Skær dejen i 12-14 strimler af 2 cm bredde.
  • Tag en strimmel, sno den og hiv forsigtigt i den, så den bliver lidt længere. Bind en knude (se billede længere oppe).
  • Placer dine snurrer på 2 bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve i 40 minutter.
  • Bag dem i ovnen i cirka 20 minutter ved 190 grader.