Go Back
+ servings
Koldskål med vanilje og citron

Koldskål med vanilje og citron

Hjemmelavet koldskål med vanilje og citron. Den bedste opskrift - cremet og frisk og perfekt med kammerjunker. Opskriften er til 4 personer til aftensmad eller 6 til dessert/snack.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 personer
Forberedelse10 minutter

Ingredienser

  • 3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 øko citron (skallen)
  • 1 liter kærnemælk
  • 6 dl tykmælk (eller ymer)

Fremgangsmåde

  • Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen i en stor skål, til det bliver til tyk æggesnaps.
  • Pisk derefter fintrevet skal fra citronen i sammen med kærnemælk og tykmælk. Smag til med vaniljesukker, hvis den er for syrlig.
  • Stil skålen i køleskabet indtil du skal spise den – du kan sagtens lave den et par timer eller dagen før.