Go Back
+ servings
Hyldeblomstsaft med citron og appelsin

Hyldeblomstsaft med citron og appelsin

Lækker hjemmelavet og frisk hyldeblomstsaft med et twist af citron og appelsin. En perfekt sommerdrik. Opskriften giver cirka 2,5 liter saft.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2.5 liter
Forberedelse20 minutter
Trækketid3 days

Ingredienser

  • 50 skærme hyldeblomster (små )
  • 2 liter vand (kogt og let afkølet)
  • 2 øko appelsiner (store)
  • 2 øko citroner
  • 100 g citronsyre
  • 600 g flormelis (cirka)

Noter

Du kan evt. komme noget af saften i en plastikflaske og smide den i fryseren, så har du også hyldeblomst til senere på året. Bare undlad at fylde flasken helt, da den da kan sprænge.

Fremgangsmåde

  • Det er vigtigt, at du starter med at tjekke efter dyr i blomsterne. Kom dem derefter ned i en stor gryde og drys citronsyren over.
  • Skyl og skær appelsiner og citroner i store både eller skiver, og læg dem ned til blomsterne og hæld vandet over.
  • Pres lidt væde ud af citrusfrugterne.
  • Læg låg på gryden, og stil den på køl i 3 dage – men rør i den 3 gange om dagen.
  • Efter de tre dage skal du si saften gennem et klæde/viskestykke, men lad vær med at presse for meget på det.
  • Rør nu flormelis i, men sørg for at smage til, så du får den sødme, du bedst kan lide.
  • Skyl evt. flaskerne med en smule atamon (derved kan saften holde lidt længere), og hæld overskydende atamon ud.
  • Kom hyldeblomstsaften på flaskerne og luk låget godt.