Go Back
+ servings
Nye kartofler med olivenolie, citron og dild

Nye kartofler med olivenolie, citron og dild

Den bedste opskrift med nye, danske kartofler, hvis du spørger mig. Simpel og vendt med olivenolie, citronsaft og frisk dild. Mere behøves ikke. Perfekt sommertilbehør til 4 personer.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse12 minutter

Ingredienser

  • 800 g nye kartofler
  • 5 spsk olivenolie
  • ½ citron
  • 1 bundt frisk dild (finthakket)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skrub kartoflerne i vand, så overskydende jord falder af. Skær evt. de store kartofler over i 2, hvis der er meget forskel på størrelsen.
  • Kog kartoflerne i en gryde med saltet vand i cirka 12-14 minutter, afhængig af størrelsen. Det skal være sådan, at kartofler akkurat ryger af en gaffel/skarp kniv, hvis du stikker i den.
  • Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af i 5 minutter.
  • Kom kartoflerne op i en skål og vend med olivenolie, citronsaft, salt, peber og halvdelen dilden.
  • Smag evt. til med mere olivenolie og citron. Det skal ikke flyde i olie og citron men bare dække kartoflerne.
  • Pynt med resten af dilden og server.