Go Back
+ servings
Lakselasagne med spinat og ricotta

Lakselasagne med spinat og ricotta

En nem og lækker lakselasagne med spinat, ricotta og tomatsauce. En sund klassiker for hele familien og en lækker måde at få noget fisk på.
4.67 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 500 g spinat (frisk eller (optøet) frossen)
  • 450 g laks (uden skind og ben)
  • 1 øko citron (skallen)
  • 250 g ricotta
  • 10 lasagneplader
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 spsk tørret timian (eller oregano)
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Lav tomatsauce ved at skrælle og hakke løg og hvidløg fint.
  • Steg det i en gryde med olivenolie ved middelvarme, til løgene er bløde.
  • Tilsæt dåsetomater, timian, sukker og et godt drys salt og peber og lad det simre under låg, imens du forbereder resten.
  • Skær laksen i mundrette, store tern.
  • Bruger du frisk spinat, skal du dampe det i en gryde med en smule vand. Kom den dampede friske spinat eller optøede frosne op i en si og pres det værste væske væk.
  • Bland laksetern med spinat, fintrevet citronskal, ricotta og godt med salt og peber.
  • Find et ildfast fad frem og smør et tyndt lag tomatsauce i bunden. Dæk med lasagneplader.
  • Top med halvdelen af spinat-laksefyldet, halvdelen af tomatsaucen, lasagneplader, resten af spinat-laksefyldet og til sidst den resterende tomatsauce.
  • Dæk fadet med staniol/sølvpapir og bag lasagnen ved 200 grader i 40 minutter.
  • Tag gerne staniolen af de sidste 10 minutter for at få farve på toppen - behøves dog ikke.