Go Back
+ servings
havregrynscookies

Havregrynscookies med hvid chokolade og havsalt

Sprøde, tynde havregrynscookies med hvid chokolade og flagesalt. Opskriften giver 12 tynde men store cookies.
4.60 fra 5 stemmer
Antal: 12 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse18 minutter
Køletid20 minutter
I alt53 minutter

Ingredienser

  • 80 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • tsk natron
  • 1 nip salt
  • 1 vaniljestang
  • 115 g smør (blødt )
  • 140 g rørsukker
  • 30 g brun farin (kan erstattes med rørsukker)
  • 120 g havregryn (grovvalsede)
  • 100 g hvid chokolade
  • 1 lille æg
  • havsalt

Fremgangsmåde

  • Pisk smør, rørsukker og brun farin lyst og luftigt.
  • Pisk derefter ægget med. Skrab kornene af vaniljestangen og rør også dem med.
  • Bland mel, bagepulver, natron og salt i en anden skål og rør indholdet fra de 2 skåle sammen.
  • Hak den hvide chokolade groft og vend det i dejen sammen med havregrynene.
  • Kom dejen i køleskabet i 20 minutter.
  • Tril 12 kugler af dejen og fordel dem på en bageplade med bagepapir med god plads imellem (de flyder meget ud).
  • Giv dem et let tryk med fingerspidserne og drys hver kugle med en smule havsalt.
  • Bag dem i cirka 18 minutter ved 175 grader, til de er sprøde og gyldne i kanten.
  • Lad dem hvile 10 minutter på bagepladen og overfør dem til en bagerist, så de kan køle af. Opbevar dine havrecookies i en lufttæt boks.