Bland mel, sukker, salt, fintrevet citronskal, natron og bagepulver i en skål.
Skær smørret i mindre tern og gnid det i de tørre ingredienser med hænderne til en smulder-lignende konsistens. Der må gerne være små klumper af smør, det giver kun en bedre scone.
Hak chokoladen groft og vend det i.
Lav en fordybning i midten, tilsæt kærnemælken her, og saml hurtigt dejen uden at ælte. Jo mindre du ælter dejen sammen, jo bedre vil dine scones blive.
Tryk dejen ud på en let meldrysset bord til 2-3 cm i højden og brug herefter et lille glas eller decilitermål på cirka 6 cm i diameter til at trykke scones’ne ud med.
Kom dem på en bageplade med bagepapir, pensl med mælk og drys med en smule sukker.
Bag dem ved 220 grader (over- undervarme) i cirka 12 minutter, til de er gyldne – skru eventuelt lidt ned til sidst.
Lad de nybagte scones afkøle en smule og spis dem herefter med et godt lag tandsmør eller lemon curd.