Go Back
+ servings
Asiatiske fiskefrikadeller

Asiatiske fiskefrikadeller

Lækre, saftige og sprøde fiskefrikadeller med et touch af Asien i form af chili, citronskal og forårsløg. Opskriften giver cirka 15 stk og passer til 4 personer med tilbehør.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse10 minutter
hviletid30 minutter

Ingredienser

  • 500 g torsk (uden skind og ben)
  • 1 chili
  • 3 forårsløg
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 øko citron (skal fra den hele, saft fra den halve)
  • ½ dl piskefløde (måske en smule mere)
  • ½ dl mælk (måske en smule mere)
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk smør

Fremgangsmåde

  • Skær torsken i mindre stykker, kom den i en foodprocessor og blend med 2 tsk salt.
  • Blend æg, mel og friskkværnet peber med.
  • Riv fintrevet citronskal ned i fiskefarsen sammen med piskefløde, mælk og citronsaft. Start med 1/2 dl piskefløde og 1/2 dl mælk og kom derefter mere i, hvis du synes farsen er for tyk. Farsen skal ende med at kunne formes til deller uden at flyde for meget ud.
  • Skær enderne af forårsløgene væk og hak resten fint. Halver chili, fjern evt. kernerne og hak også den fint.
  • Kom forårsløg og chili ned i farsen, og blend til det er godt blandet.
  • Lad farsen hvile i 15 minutter på køkkenbordet.
  • Varm en stor pande op til middel-høj varme og smelt smør og olie på panden.
  • Når det er smeltet, og panden er varm, kan du forme farsen til deller med din hånd og en ske, du dypper i varmt vand mellem hver delle.
  • Steg fiskedellerne i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.