Go Back
+ servings

Sommerpasta med citron-flødesauce og langtidsbagte tomater

En lækker og simpel frisk sommerpasta med citron-flødesauce og langtidsbagte tomater. Spis den som den er eller til et lækkert stykke fisk.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse1 time

Ingredienser

  • 250 g cherrytomater
  • olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber
  • 500 g frisk pasta
  • 35 g pinjekerner (letristede)
  • 250 g edamamebønner (frosne, bælgede)
  • 2 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • 1 øko citron (skal fra en, saft fra ½)
  • ¼ tsk cayennepeber
  • frisk basilikum

Fremgangsmåde

  • Halver tomater og vend dem med 2 spsk olivenolie.
  • Placer dem med den runde side nedad på en bageplade med bagepapir.
  • Drys med en smule sukker, salt og peber og bag dem ved 130 grader i en time.
  • Først når tomaterne er ved at være færdig, skal du gå videre med retten. Kom de frosne, bælgede edamamebønner op i en skål, overhæld med kogende vand og lad dem stå et par minutter, til de er tøet op. Hæld vandet fra.
  • Lav saucen ved langsomt at varme fløde og mælk op i en gryde ved middel-høj varme.
  • Riv citronskal i og tilsæt citronsaft, cayennepeber, salt og peber.
  • Lad det langsomt koge op og sørg endelig for at røre hele tiden, så det ikke brænder på.
  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  • Når pastaen er færdig, skal du varme saucen op.
  • Jeg vil enten foreslå, at du vender tomater, edamame, sauce og pasta sammen og serverer med pinjekerner til, ELLER at du portionsanretter i skåle med pasta, så sauce, edamame, tomater og pinjekerner. Jeg valgte den sidste mulighed.
  • Pynt evt. med frisk basilikum og server med ekstra citron, cayennepeber og friskkværnet peber.