Go Back
+ servings
Varmrøget laksesalat / laksemousse

Varmrøget laksesalat

En lækker, cremet og smagsfuld varmrøget laksesalat eller lakserilette/laksemousse, som det også hedder. Opskriften giver en stor skål og kan altid ganges op - den giver cirka 6-8 madder afhængig af, hvor tykt et lag du smører på.
4.64 fra 11 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter

Ingredienser

  • 250 g varmrøget laks
  • 5 spsk creme fraiche (gerne 18%)
  • ½ citron
  • ½ bundt frisk dild
  • 1 rødløg (lille)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Fjern skindet fra laksen og riv derefter laksen fra hinanden, så det bliver til strimler.
  • Hak rødløget og dild fint og rør derefter alle ingredienserne sammen.
  • Smag til med ekstra citron og salt og peber - sennep eller finthakkede æbletern kan også noget.
  • Server gerne på ristet rugbrød eller lignende.