Go Back
+ servings
Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater

Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater

Lækre, saftige og nemme kyllingefrikadeller fyldt med feta, spinat og soltørrede tomater. Perfekt opskrift til hele familien. Opskriften er til 4 personer og rester på madpakken, med en salat eller som pålæg på rugbrød dagen efter kan anbefales.
4.84 fra 6 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse12 minutter
Tilberedelse10 minutter
Hviletid30 minutter

Ingredienser

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk fint salt
  • 1 æg
  • 2 spsk havregryn
  • 1 spsk mel
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 6 soltørrede tomater (store)
  • 50 g feta (helst fra blok)
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk olie

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Ælt kyllingekødet med salt et par minutter, til farsen bliver lidt fast.
  • Ælt derefter æg i, så havregryn, mel og friskkværnet peber.
  • Hak spinaten lidt groft, skær de soltørrede tomater i små stykker og smuldr feta i mindre bidder.
  • Ælt spinat og soltørrede tomater godt ind i farsen og til sidst feta – ælt så lidt som muligt, så fetaen bliver i små stykker. Det skal bare lige røres sammen og fordeles.
  • Lad nu farsen hvile på køkkenbordet i 30 minutter, hvilket giver dig tid til at lave noget tilbehør.
  • Opvarm en stor pande til middel-høj varme og smelt smør og olie på panden.
  • Form kyllingedeller ved hjælp af en ske (evt dyppet i lidt varmt vand mellem hver delle) og din hånd og steg dem på panden i cirka 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
  • Start med lidt høj varme, så de kan blive sprøde udenpå og skru så lidt ned.
  • Du kan eventuelt lade dem stå et par minutter på eftervarmen til sidst, så du er helt sikker på, at de er gennemstegte.