Go Back
+ servings

Koldhævede gulerodsboller

Lækre, nemme og koldhævede gulerodsboller. Opskriften giver 10 stk.
5 fra 1 stemme
Antal: 10 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid10 timer

Ingredienser

  • dl vand (lunkent)
  • 8 g gær
  • 1 dl A38
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk fint salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 gulerødder (mellemstore, groftrevne)
  • ¾ dl solsikkekerner
  • 1 dl havregryn
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel

Fremgangsmåde

  • Start med at røre gær ud i vandet og tilsæt så A38, olie, salt, sukker, groftrevne gulerødder, havregryn og solsikkekerner.
  • Rør fuldkornshvedemelet i og ælt derefter hvedemelet i lidt ad gangen.
  • Ælt gerne i 5 minutter – dejen skal være lidt klistret.
  • Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og kom på køl til næste morgen.
  • Klat cirka 10 boller ud på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 minutter.
  • Bag bollerne ved 200 grader over- undervarme i cirka 20 minutter. Lad dem køle lidt af, inden du spiser dem.