Go Back
+ servings
Pasta med kongerejer, chili og persille

Pasta med kongerejer, chili og persille

En simpel pastaret med store rejer, tomater, chili og persille. Nem og lækker aftensmad på 20-25 minutter.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk chiliflager
  • 300 g kongerejer (evt. optøede fra frost, uden hoved og tarm)
  • 4 forårsløg
  • 250 g cherrytomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 bundt bredbladet persille (finthakket)
  • 300 g pasta (gerne linguine)
  • 1 øko citron (skal fra 1, saft fra den halve)
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Pande
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Hak hvidløg fint og mos det lidt sammen med chiliflagerne.
  • Skær forårsløg i skiver og halver tomaterne.
  • Varm en stor pande op til middelvarme, tilsæt olie og sauter løg, chiliflager og forårsløg i 4-5 minutter, uden at det tager farve.
  • Skru op på høj varme, tilsæt rejer og svits dem i et par minutter, til rejerne er stegt.
  • Tilsæt tomater, citronskal og godt med salt og peber og rør hurtigt sammen. Tag panden af varmen.
  • Imens skal du koge pastaen efter anvisningen på pakken - i letsaltet vand, til de er al dente (med lidt bid).
  • Hæld vandet fra, men gem ca 1 dl af kogevandet.
  • Kom panden tilbage på varmen og vend hurtigt linguine sammen med rejer, finthakket persille, citronsaft og eventuelt lidt pastavand. Server med ekstra citron.