Go Back
+ servings
Boller med birkes

Boller med birkes

Lækre, sprøde og saftige boller med birkes. Dejen koldhæves natten over, så det kunne ikke være nemmere. Vil du ikke koldhæve, kan du læse mine tips ovenover.
5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
10 timer

Ingredienser

  • 5 dl vand (koldt )
  • 6 g gær
  • 7 g salt
  • 1 spsk honning
  • 150 g grahamsmel (eller andet fuldkornsmel)
  • 450 g hvedemel
  • birkes

Fremgangsmåde

  • Rør gær og honning ud i vandet og tilsæt salt.
  • Ælt grahamsmel og hvedemel i dejen lidt ad gangen (gerne på røremaskine). Ælt i 5-10 minutter.
  • Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og kom den i køleskabet natten over.
  • Klat 12 boller ud på en bageplade med bagepapir og drys med blå birkes.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter, imens ovnen bliver varm (220 grader).
  • Bag bollerne i cirka 15 minutter i ovnen.