Go Back
+ servings
Kylling i peanutbuttersauce

Kylling i peanutbuttersauce

En lækker cremet kylling i peanutbuttersauce med lime, peanuts og ris. Aftensmad for hele familien.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 personer
Forberedelse40 minutter

Ingredienser

  • 800 g kyllingebryster
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 cm ingefær
  • olivenolie
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 squash
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 tsk rød karrypasta (ikke for stærk)
  • 1 dl peanutbutter
  • 1 lime
  • 1 tsk sambak olek (eller anden form for chilipasta)
  • 5 dl hønsefond (eller kogende vand rørt med bouillonterning)

Serveringsforslag

  • æbletern
  • friske koriander
  • peanuts
  • ris

Køkkenudstyr

  • Wok

Fremgangsmåde

  • Skræl og hak løg og hvidløg fint. Skræl også ingefær og riv det fint.
  • Skær squash og kylling i mundrette tern.
  • Varm en wok eller stor pande op til middelhøj varme og steg løg, hvidløg og ingefær i lidt olie i 2 minutter.
  • Kom tern af squash på og steg videre i et par minutter.
  • Tag grønsagerne af varmen og hæld det op i en skål.
  • Kom wokken tilbage på varmen og steg nu kyllingetern i lidt olie ved middelhøj varme et par minutter, til kyllingen er brunet af på alle sider.
  • Kom grønsagerne tilbage i wokken sammen med karrypasta, gurkemeje og sambak olek og bland det hele godt sammen.
  • Tilsæt kokosmælk, fond og peanutbutter og rør det sammen, så peanutbutteren opløses.
  • Lad det hele simre uden låg, imens du koger ris efter anvisningen på pakken – her vil saucen koge ind og langsomt blive cremet og lækker.
  • Hvis du synes, at saucen bliver for tyk, kan du tilsætte lidt mere kogende vand. Hvis den er for tynd, skal du bare lade den simre lidt mere.
  • Smag til sidst til med limesaft, salt og peber. Server kylling i cremet peanutbuttersauce med ris og top med æbletern, koriander og peanuts.