Go Back Email Link
+ servings
Minestronesuppe

Minestronesuppe

En klassisk og nem italiensk minestronesuppe. En varmende suppe fyldt med pasta, grøntsager, bacon og fond - en perfekt efterårs- og vintersuppe.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse30 min

Ingredienser

  • 100 g bacon (alternativt parmaskinke)
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 kviste timian
  • 4 laurbærblade
  • 125 g pasta (suppehorn eller makaroni)
  • 1 dåse bønner (fx butter beans, skyllet)
  • olivenolie
  • hønsebouillon (kan også være terninger rørt op i kogende vand)
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Skræl gulerødder og skær dem i små tern. Fjern ender fra bladselleri og skær også dem i små tern.
  • Skræl løg og hvidløg og hake begge dele fint.
  • Skær bacon i tern og steg det i et par spsk olivenolie på en varm pande, til det bliver sprødt. Tag det så op af gryden.
  • Steg løg og hvidløg ved middelvarme i det resterende baconfedt, til de bliver bløde. Tilsæt derefter tern af gulerødder og bladselleri og steg et på minutter ved høj varme.
  • Kom bacon tilbage i gryden og hæld bouillon på, så det hele er dækket.
  • Tilsæt hakkede tomater, timian og laurbærblade og lad det simre, til grøntsagerne er møre men med en smule bid. Det tager cirka 20 minutter.
  • Tilsæt pasta og bønner og lad suppen simre videre, til pastaen er tilberedt efter anvisningen på pakken - det tager nok 3-5 minutter.
  • Smag til med salt og peber og server.