Go Back
+ servings
Kyllingefrikadeller med hytteost og rødbede

Kyllingefrikadeller med hytteost og rødbede

Lækre, saftige og fine lyserøde kyllingefrikadeller med hytteost og rødbede. Der bliver en 12-15 frikadeller afhængig af størrelsen.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse10 minutter
Hviletid30 minutter

Ingredienser

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 1 spsk fint salt
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk havregryn (kan undlades)
  • friskkværnet peber
  • 1 rødbede (stor)
  • 2 spsk hytteost
  • smør og olie (til stegning)

Køkkenudstyr

  • Rivejern
  • Pande

Fremgangsmåde

  • Ælt kyllingefarsen godt sammen med salt i et minuts tid. Det gøres nemmest og bedst med en røremaskine, men du kan også bruge hænderne.
  • Ælt så æg i og derefter friskkværnet peber, hvedemel og havregryn.
  • Skræl rødbeden og riv den groft.
  • Vend hurtigt farsen med rødbede og hytteost, så det netop er blandet sammen.
  • Lad farsen hvile i 30 minutter på køkkenbordet.
  • Varm en pande op til middel-høj varme med 1 spsk olie og 1 spsk smør.
  • Form kyllingefrikadeller med en ske og din hånd og steg dem cirka 4-5 minutter på hver side afhængigt af størrelse.
  • Lad dem stå 5 minutter og trække på eftervarmen.