Go Back
+ servings
Juleboller med nisseøl

Juleboller med nisseøl

Lækre, saftige og krydrede juleboller med nisseøl, krydderier og rosiner. De er koldhævede og nemme at lave.
5 fra 1 stemme
Antal: 10 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid10 timer

Ingredienser

  • 1 nisseøl (33 cl)
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 15 g gær
  • 1 spsk sirup
  • tsk fint salt
  • tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 60 g mandler (grofthakkede)
  • 80 g rosiner
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 400 g hvedemel

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Rør gær ud i nisseøl og yoghurt.
  • Rør salt, sirup og krydderier i.
  • Ælt melet i lidt ad gangen og ælt derefter dejen i 5 minutter - gerne i røremaskine, men du kan også røre det med træske og derefter hænderne.
  • Rør tilsidst grofthakkede mandler og rosiner i – dejen skal være lidt klistret.
  • Dæk skålen med et fugtigt viskestykke/film og sæt på køl natten over.

Om morgenen

  • Brug en ske til at ‘klatte’ boller ud på en bageplade med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Bag julebollerne i ovnen ved 220 grader alm. ovn i cirka 15-18 minutter. Lad dem afkøle lidt, før du spiser dem.