Go Back
+ servings
Marokkansk kikærtesalat med aubergine, nødder og tahindressing

Marokkansk kikærtesalat med aubergine og tahindressing

En lækker, cremet og sprød kikærtesalat med bagt aubergine, ristede nødder og tahindressing. Server den til kød eller kylling, eller som den er med lidt lækkert brød til. Så bør der være til 3 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse25 minutter

Ingredienser

  • 1 aubergine (stor )
  • 1 dåse kikærter (drænet og skyllet)
  • 1 håndfuld pekannødder (alternativt hassel- eller valnødder)
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 2 spsk tahin
  • 4 spsk yoghurt naturel
  • citronsaft
  • salt og peber
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • olivenolie

Fremgangsmåde

  • Start med at dele auberginen på langs og derefter skære den i 1 cm skiver (så de kommer til at ligne halvmåner).
  • Vend aubergineskiverne i lidt olivenolie, fordel skiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.
  • Rist nødderne med i de sidste 5 minutter og hak dem groft.
  • Rør tahin sammen med yoghurt og spidskommen og smag til med masser af citronsaft, salt og peber.
  • Vend tahindressingen med kikærter, aubergine, grofthakket persille og de fleste af nødderne.
  • Pynt med persille og resten af nødderne på toppen.