Go Back
+ servings
Chokoladekarameller med ristede mandler og havsalt

Chokoladekarameller med ristede mandler og havsalt

Lækre, seje og søde chokoladekarameller med ristede mandler og havsalt. Den perfekte spiselige gave eller bare til dig selv til en god kop the.
5 fra 1 stemme
Antal: 40 stk
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 1,5 dl sukker
  • 100 g akaciehonning
  • 1 dl piskefløde
  • 200 g mørk chokolade (jeg brugte en blanding af 70 % og 47 %)
  • 2 dl mandler
  • havsalt

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Sukkertermometer

Fremgangsmåde

  • Rist mandlerne i ovnen ved 180 grader i 5-8 minutter og lad dem køle af.
  • Kog fløde, sukker og honning op i en lille gryde, til sukkeret er smeltet.
  • Hak chokoladen fint og rør det rundt i gryden, til chokoladen er smeltet.
  • Lad karamellen koge (rør en gang imellem godt ned i bunden), til temperaturen når 123 grader (brug sukkertermometer eller lav karamelprøve ved at komme en klat på en kold ske og ned i iskoldt vand for at teste konsistens).
  • Rør til sidst 1 lille tsk havsalt i karamellen og hæld den i en form beklædt med bagepapir.
  • Hak mandlerne meget groft og fordel dem på toppen.
  • Drys evt med lidt havsalt også og lad det køle helt af på køkkenbordet, til karamellen har sat sig helt.
  • Skær ud i små karameller og opbevar på køl. Du kan evt. pakke hver karamel ind i et lille styke bagepapir.