Go Back
+ servings
pølsebrød til hotdogs

Pølsebrød til hotdogs

Nemme og bløde pølsebrød til hotdogs. Afhængig af størrelsen giver opskriften 8-10 pølsebrød.
5 fra 1 stemme
Antal: 9 stk
Forberedelse15 minutter
Hævetid2 timer 30 minutter

Ingredienser

  • 2 dl lunkent vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 20 g gær
  • 1 spsk olie
  • 1 æg (+ et til pensling)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 150 g fuldkornsmel
  • 250 g hvedemel (måske 275 g)

Noter

Tip: Hvis du ikke har tid til at lade dejen hæve i 2 timer, så kan du bruge 35 g gær i stedet for og halvere den første hævetid.

Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i det lunkne vand og tilsæt olie, yoghurt og æg.
  • Rør godt rundt og tilsæt så fuldkornsmel, salt og sukker, inden du rører hvedemel i lidt ad gangen.
  • Ælt dejen et par minutter, til den er glat og smidig.
  • Dæk skålen med et viskestykke og stil den så til hævning i 2 timers tid. Se tip ovenover, hvis du ønsker at gøre det hurtigere.
  • Form dejen til 8-10 pølsebrød. De skal være i en tykkelse, der svarer til cirka 2 lillefingre ved siden af hinanden – de hæver nemlig en del.
  • Lad brødene efterhæve i 30 minutter.
  • Pensl dem med et pisket æg og bag dem ved 200 grader i cirka 12 minutter.