Go Back
+ servings
Spinattærte med hytteost og pinjekerner

Spinattærte med hytteost og pinjekerner

En sund og lækker spinattærte med hytteost, citronskal og pinjekerner. Perfekt aftensmad til 4 med en salat til eller som madpakke til frokost.
4.75 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • tærtedej
  • 400 g frisk spinat
  • 2 porrer (små eller 1 stor)
  • 3 æg
  • 1 øko citron (skallen)
  • ½ dl creme fraiche
  • dl hytteost
  • ¾ tsk chiliflager
  • 1 håndfuld pinjekerner
  • olivenolie
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Pande
  • Tærteform

Fremgangsmåde

  • Imens bunden forbages i ovnen, skal du gå igang med fyldet.
  • Skyl spinat og damp det i en gryde under låg, til spinaten falder sammen.
  • Skær ender af porrer, snit dem fint og skyl dem godt. Svits dem et par minutter på panden i lidt olivenolie, til de bliver bløde.
  • Pisk æg i en skål sammen med cremefraiche, fintrevet citronskal, chiliflager og godt med salt og peber. Pisk til sidst forsigtigt hytteost i.
  • Fordel spinat og porrer på den forbagte tærtebund, hæld æggemasse over og drys med pinjekerner.
  • Bag tærten ved 180 grader i 30-35 minutter.