Go Back
+ servings
Dadelbrownie med kokos swirl

Dadelbrownie med kokos swirl

En lækker, tung og sund dadelbrownie med masser af chokolade og kokos
5 fra 1 stemme
Antal: 9 stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse25 minutter

Ingredienser

  • 250 g dadler (friske)
  • 2 æg
  • 1 dl vand
  • ½1 spsk kokosolie
  • 30 g god kakao
  • 50 g mandelmel (eller 1 dl mandler blendet til mel)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 drys salt
  • 60 g mørk chokolade
  • 1 æggehvide
  • ½ dl fløde
  • dl kokosmel (fx 1 dl kokosmel og 3/4 dl kokosflager)

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Blender

Fremgangsmåde

  • Blend dadler, kokosolie, vand og æg i en foodprocessor eller minihakker.
  • Bland mandelmel, salt, kakao og bagepulver i en anden skål og vend det godt i dadelmassen.
  • Hak chokolade groft og vend også det i.
  • Kom dejen i en lille form (ca. 18 x 18 cm) beklædt med bagepapir.
  • Rør æggehvide sammen med fløde, kokosmel og -flager og kom det ovenpå browniedejen i spredte “klatter”.
  • Træk en lille kniv eller stegenål igennem toppen af kage for at lave swirl.
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 25-30 minutter.
  • Lad den køle lidt af og kom så gerne kagen i køleskabet. Den er nemlig bedst efter et par timer på køl eller nærmest endnu bedre dagen efter.