Go Back
+ servings
Lun spidskålssalat

Lun spidskålssalat med æbler, dadler og mynte

En anderledes spidskålssalat - nem en lun version med æbler, dadler, mynte og sesamfrø. Lidt mellemøstligt inspireret og perfekt tilbehør til kød eller fisk.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 1 håndfuld mynte
  • 2 æbler
  • 1 håndfuld sesamfrø
  • 15 dadler (uden sten)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • salt
  • ½ citron

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Rist sesamfrø gyldne på en pande.
  • Snit spidskålet fint, skyl mynte og hak også det fint.
  • Skær dadler i grove tern og æbler i tynde både.
  • Steg spidskålet på en stor pande med olivenolie ved høj varme i et par minutter.
  • Tilsæt så æbleeddike og lidt salt og steg videre i et par minutter, så spidskålet er lunt men stadig har bid.
  • Vend æbler, dadler, mynte, sesamfrø og citronsaft med på panden og server salaten lun.