Go Back
+ servings
Nem laksetærte af filodej med spinat og asparges

Nem laksetærte med filodej, spinat og asparges

En lækker og nem laksetærte med sprød filodej som tærtebund, fyldt med spinat, asparges, frisk laks, dild og citron. Serverer du en frisk salat til, er der i hvert fald mad til 4-5 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 250 g frisk spinat
  • 10 asparges
  • 450 g laks (gerne laksefileter)
  • 4 æg
  • dl creme fraiche
  • ½ dl mælk
  • 1 øko citron (skallen)
  • 1 håndfuld frisk dild (grofthakket)
  • 5 ark filodej (en pakke)
  • 2 spsk smør
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Tærteform

Fremgangsmåde

  • Skyl spinat og damp det i en gryde under låg, til det falder sammen.
  • Pres al væden ud af spinaten.
  • Knæk de grove ender af asparges og skær dem i grove stykker.
  • Skær skindet af laksen og skær laksekødet i mundrette bidder.
  • Pisk æg, creme fraiche, mælk, fintrevet citronskal, grofthakket dild og godt med salt og peber sammen i en skål.
  • Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen.
  • Pensl din form (jeg brugte en på 22 x 22 cm) med lidt af smørret og kom det første ark filodej over bunden. Det skal gøres lidt forsigtigt, så dejen ikke knækker.
  • Pensl med lidt smør, kom det andet ark over og fortsæt til sidst stykke filodej er brugt.
  • Fordel dampet spinat på bunden efterfulgt af laks og asparges og hæld derefter æggemassen over.
  • Fold/rul kanterne af filodejen ind over siden og pensl også dem med det sidste smeltede smør.
  • Bag tærten i ovnen ved 200 grader i cirka 35-40 minutter – skru evt lidt ned for temperaturen undervejs.
  • Lad tærten køle af i 5-10 minutter og server, gerne med en sprød salat.