Go Back
+ servings
Hjemmelavet mandelsmør

Hjemmelavet mandelsmør

Lækker hjemmelavet mandelsmør lavet på ristede mandler. Perfekt som spread på brød eller som topping på pandekager, grød eller yoghurt. Opskriften giver et lille glas.
5 fra 2 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 200 g mandler (eller flere for en større portion)
  • salt
  • evt. krydderi (kanel, vanilje eller lignende)

Køkkenudstyr

  • Blender

Fremgangsmåde

  • Rist mandlerne i ovnen ved 180 grader i 8-10 minutter.
  • Kom de ristede mandlerne i en god blender og blend.
  • Først vil mandlerne blive til mel, derefter vil det klumpe lidt sammen og tilsidst vil det blive til mandelsmør. Du skal bare blende, til du opnår den ønskede konsistens.
  • Det tager ikke mere end 5-10 minutter. Brug evt. en dejskraber til at skubbe det ned af siderne, når det begynder at klumpe lidt.
  • Blend til sidst salt og evt kanel eller lignende i.
  • Smag til (jeg brugte cirka ½-¾ tsk salt og en lille tsk stødt kanel) og opbevar på et glas på køl.