Go Back
+ servings
Kyllingelasagne

Kyllingelasagne

En lækker kyllingelasagne, som den kender den traditionelle lasagne - bare med hakket kylling. Der er hjemmelavet bechamel, ost, grøntsager og oregano. Der er nemt mad til 5-6 personer.
5 fra 2 stemmer
Antal: 5 personer
Forberedelse45 minutter
Tilberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 1 squash
  • 2 spsk tørret organo
  • 600 g hakket kyllingekød
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 hønsebouillonterning (rørt med ½ dl vand)
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 2 spsk hvedemel
  • 50 g smør
  • 8 dl mælk
  • 90 g revet ost
  • lasagneplader (fx fuldkorn)

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad
  • Gryde

Fremgangsmåde

Kødsauce

  • Skræl løg og hvidløg og hak det fint.
  • Steg løgene på en stor, dyb pande eller stor gryde i en spsk olivenolie ved mellemhøj varme.
  • Skræl gulerødder og skær dem og squash i tern.
  • Kom gulerod- og squashtern op til løgene sammen med oregano og godt med salt og peber og steg det videre et par minutter.
  • Tag grøntsagerne af panden og brun så kyllingekødet på samme pande i en spsk olivenolie.
  • Hak lidt i det, så det ikke klumper sammen og kom så grøntsagerne tilbage på panden sammen med dåsetomater og bouillonvand, når al kødet er brunet.
  • Lad det stå og simre, imens du laver bechamelsauce.

Bechamel

  • Smelt smørret i en gryde ved mellemvarme.
  • Tilsæt mel og pisk det ved mellemhøj varme i et par minutter, så melsmagen ristes væk. Rør i det hele tiden.
  • Kom et par dl mælk i gryden, tag gryden af varmen og pisk det til en ensartet ‘creme’.
  • Sæt gryden tilbage på varmen, tilsæt resten af mælken og pisk til en ensartet sauce – den skal lige op og koge i et minuts tid, imens du pisker hele tiden, og så vil den tykne.
  • Tilsæt revet ost, godt med salt og peber (og evt lidt revet muskatnød, hvis du kan lide det) og stil gryden til side.
  • Hvis saucen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere mælk.

Samling

  • Læg lasagnen i lag i en smurt form: Først kyllingesauce, så bechamel, lasagneplader, kyllingesauce, bechamel osv.
  • Der skal gerne være 3 lag af lasagneplader, og du skal slutte af med bechamelsauce og drysse med tørret oregano.
  • Bag lasagnen ved 200 grader i cirka 35-40 minutter.