Go Back
+ servings
Raw brownie

Raw brownie med hasselnødder og ganache

En lækker sundere raw brownie med ristede hasselnødder og ganache. Opskriften giver 8 større stykker eller 24 små hapsere.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 stk
Forberedelse20 minutter
Køletid25 minutter

Ingredienser

Bund

  • 150 g hasselnødder
  • 250 g friske dadler (vægt uden sten)
  • 20 g god kakao
  • 1 nip salt
  • ½ tsk vaniljepulver

Topping

  • 55 g kokosolie (smeltet)
  • 60 g ahornsirup
  • 20 g god kakao
  • 1 nip salt

Køkkenudstyr

  • Minihakker

Fremgangsmåde

  • Rist hasselnødderne i ovnen (se tip ovenover, hvis du vil gøre dem 100 % raw) ved 180 grader i 10 minutter.
  • Lad dem derefter køle af og gnub så skallen af med fingrene.
  • Læg 20 g nødder til side til senere og blend resten i en minihakker/foodprocessor til groft mel.
  • Tilsæt kakao, dadler uden sten, salt og vaniljepulver, og blend til dadelmassen præcis hænger sammen.
  • Fordel det i en lille form beklædt med bagepapir og stil på køl.
  • Rør smeltet kokosolie, ahornsirup og kakao godt sammen i en skål og lad det køle af i 10 minutter på køl.
  • Hæld den afkølede ganache over bunden og sæt det hele på frys i cirka 15 minutter (kan også sættes på køl, men så tager det længere tid, før toppingen sætter sig).
  • Hak de resterende hasselnødder groft og drys dem på toppen sammen med en smule havsalt. Opbevar på køl.