Go Back
+ servings
Bygotto med laks, asparges og dild

Bygotto med laks, asparges og dild

En lækker og sommerlig opskrift på bygotto med varmrøget laks, asparges og dild. Til 4 personer hvis du serverer en let grøn salat til.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 dl perlebyg
  • 1,3 liter grøntsagsfond (eller kogende vand rørt med bouillonterninger)
  • 1 bundt asparges
  • 2 spsk mascarpone (alternativt flødeost)
  • 1 øko citron (saft og skal)
  • 1 bundt frisk dild
  • 2 varmrøget laksefileter (a la 125 g pr styk)
  • 1 håndfuld fintrevet parmesan

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Skræl løg, hak det fint og steg det et par minutter i en gryde med olivenolie.
  • Skyl perlebyg i koldt vand i en si og lad vandet dryppe fra.
  • Kom perlebyg i gryden, og rist det hele et minut eller to.
  • Hæld 1/3 af fonden ned i gryden, og lad det koge ind, før du tilsætter 2 dl mere og lader det koge ind.
  • Fortsæt med 2 dl pr gang, indtil al væsken er brugt, eller perlebyggen er mør men stadig har bid. Det tager cirka en halv times tid.
  • Rør i grøden ofte. På denne måde frigiver perlebyggen stivelse, der giver den cremede grødkonsistens.
  • Imens din bygotto simrer på komfuret, skal du knække enderne af dine asparges og skære dem i små stykker, hakke dild groft og brække den varmrøgede laks (uden skind) i små bidder.
  • Tag gryden af varmen, når den sidste bouillon er kogt ind, og bygottoen har den konsistens, du kan lide.
  • Tilsæt fintrevet citronskal, citronsaft, asparges, dild, mascarpone og varmrøget laks.
  • Varm grøden igennem et minut eller to, smag til med salt og peber og rør friskrevet parmesan i. Server med det samme, gerne med en sprød salat til.