Go Back
+ servings
Indisk gryderet

Indisk gryderet

En lækker krydret indisk gryderet med svinemørbrad, røde linser, kikærter, grøntsager og masser af krydderier. Server med perlebyg eller grove ris, og der er til 4-5 personer.
4.50 fra 2 stemmer
Antal: 5 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad (ca 600 g)
  • 1 løg
  • 4 cm frisk ingefær
  • 2 spsk karry (gerne madras karry)
  • 1 dåse hakkede tomater (400 g)
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 1 dl vand
  • 1 dl røde linser
  • 1 squash
  • 1 chili
  • 1 dåse kikærter (drænet vægt 240 g)
  • salt og peber
  • olivenolie
  • citron

Serveringsforslag

  • perlebyg, ris eller kartoffelmos

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Afpuds din svinemørbrad med en skarp kniv, så sener og det værste fedt skæres væk. Skær kødet i mundrette tern.
  • Varm en stor gryde op til høj varme, tilsæt 1 spsk olivenolie og brun halvdelen af kødet et minut eller to, så det får farve på alle sider.
  • Tag kødet af og gør det samme med den anden halvdel af kødet. Tag også det kød op af gryden.
  • Skræl løg og ingefær og hak begge dele fint.
  • Kom det op i den tomme gryde sammen med karry og rist det af ved middel-høj varme i et par minutter.
  • Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt så dåsetomater, kokosmælk og vand. Kom låg på og lad det simre i 10 minutter.
  • Tilsæt linser og lad det simre videre i 15 minutter.
  • Skær chili i fine skiver og squash i små tern og kom det i gryden sammen med kikærter (drænet).
  • Smag til med salt, peber og lidt citronsaft, og lad det hele simre færdigt i 5-10 minutter.