Go Back
+ servings
Græskar bygotto med brunet smør, grønkålschips og hasselnødder

Græskar bygotto med brunet smør, grønkålschips og hasselnødder

En lækker varm skål græskar bygotto med brunet smør, grønkålschips og ristede hasselnødder. Der er mad nok til to og måske endda også tre, da det er en opskrift, der mætter en del.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse45 minutter

Ingredienser

  • 400 g græskar (hokkaido eller butternut squash, uden kerner)
  • 1 løg
  • 2 dl perlebyg
  • 7,5 dl kogende vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 håndfuld fintrevet parmesan (eller lignende ost)
  • citron
  • olivenolie
  • salt
  • 2 grønkålsstilke
  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 40 g smør

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

Græskarpure

  • Skræl græskar og skær det i små tern.
  • Kog ternene i letsaltet vand i cirka 15 minutter, til de er bløde.
  • Hæld vandet fra (men gem det!)
  • Mos 2/3 af ternene til puré og gem den sidste 1/3 til senere.

Græskar bygotto

  • Imens græskartern simrer, skal du starte på bygottoen: Skræl løg og hak det fint.
  • Varm en spsk olivenolie i en gryde ved middelvarme og steg løg et par minutter.
  • Skyl perlebyg i en si, kom dem ned til løg og lad det riste med et minuts tid.
  • Rør 1 grøntsagsbouillonterning ud i 7,5 dl græskarvand (det du har kogt græskarret i) – spæd op hvis der ikke er nok vand, og kom det op til perlebyg og løg.
  • Lad det simre, indtil næsten al væsken er absorberet (forbered imens topping).
  • Tilsæt herefter græskarmos og fintrevet parmesan og smag til med citronsaft, friskkværnet peber og salt.
  • Rør de sidste græskartern i til sidst.

Topping

  • Imens bygottoen simrer, skal du rive mindre stykker grønkål af stilkene og skylle dem i vand.
  • Tør dem med et viskestykke og vend dem med 1 spsk olivenolie og lidt salt.
  • Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og kom hasselnødder ud i siden, så de kan riste med.
  • Giv det hele 10-12 minutter ved 150 grader (grønkål må ikke blive sort).
  • Nulr skallen af hasselnødderne og hak dem groft.
  • Smelt i mellemtiden smørret i en lille gryde ved mellemvarme, indtil smørret begynder at brune og dufte af ristede nødder. Det skal simre lidt, før dette sker.
  • Tag det af varmen, lad det stå lidt og si så bundfaldet fra. Fjern også ‘skummet’ på toppen med en ske.
  • Anret det hele i en skål, top med grønkålschips, grofthakkede hasselnødder og evt lidt groftrevet parmesan.
  • Dryp med 1 spsk brunet smør henover hele herligheden og spis!