Go Back Email Link
+ servings
Kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer

Lækre, bløde og søde kardemummesnurrer med knust kardemomme.
5 fra 3 stemmer
Antal: 16 stk
Forberedelse45 min
Tilberedelse13 min
Hævetid2 t 15 min

Ingredienser

Dej

  • 35 g gær
  • 3,5 dl mælk
  • 100 g smør
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 700 g hvedemel (måske 750)
  • ½ tsk salt
  • 1,5 tsk stødt kardemomme

Fyld

  • 100 g smør (blødt)
  • 100 g sukker
  • 1 spsk stødt kanel
  • 12 g knuste kardemommekapsler (Knus dem groft i en morter eller kværner, køb dem knuste eller bruge stødt hvis de 2 første forslag er umulige)
  • 1 æg

Fremgangsmåde

Dej

  • Varm mælk og smør op ved middelvarme i en gryde, til smørret er smeltet.
  • Lad det afkøle til lillefingervarme og oplæs gæren heri.
  • Tilsæt sukker, salt, kardemomme, æg og rør godt sammen.
  • Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen (start med 700 g).
  • Ælt i 5-10 minutter til du har en glat dej, der slipper skålen.
  • Dæk skålen med film, viskestykke eller et låg og lad dejen hæve et lunt sted i 1,5 time.
  • Pisk imens blødt smør, sukker og kanel til luftig remonce.

Samling

  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca 35 x 55 cm.
  • Fordel remoncen udover og drys med knust kardemomme.
  • Fold en tredjedel af dejen (på den lange led) ind over midten og fold den anden tredjedel indover den første, så der er 3 lag.
  • Rul dejen ud igen til ca 35 x 55 cm og skær den, på den korte led, i 2-3 cm strimler.
  • Skær hver strimmel igennem, men undlad den øverste cm, så de ligner bukseben og stadig lige hænger sammen i toppen.
  • Sno de 2 strimler om hinanden, put den ene ene mellem pege- og tommelfinger og snur strimlen rundt om fingrene 2-3 gange.
  • Slut til sidst med at komme enden ned i midten, mellem dine 2 fingre, så du laver en knude.
  • Fortsæt med alle strimlerne, sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve lunt i 45 minutter.
  • Pensl med æg, drys evt. med rørsukker og en smule stødt kardemomme og bag snurrerne ved 180 grader varmluft i cirka 13-15 minutter.