Skræl og hak løg og hvidløg.
Skyl champignon og skær dem i skiver.
Skræl gulerødder og skær dem i små tern.
Steg løg i en spsk olivenolie i en gryde ved middelhøj varme i et par minutter.
Tilsæt svampe og lad dem stege i 5 minutters tid, til de smider noget væske og bliver bløde.
Tilsæt derefter gulerødder, krydderier og et godt drys salt og peber, flåede tomater og 1/2 dl vand. Lad saucen simre, imens du laver resten klar.
Skræl søde kartofler og skær dem i tynde, runde skiver.
Find et ildfast fad frem og tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Læg først et lag af sauce, derefter søde kartoffelskiver, sauce, hytteost, kartoffelskiver og fortsæt til du har cirka 3 lag. Slut af med hytteost og revet cheddar på toppen.
Drys med lidt ekstra tørret oregano og bag lasagnen i cirka 30 minutter, til den er boblende, gylden og sprød på toppen.
Lad lasagnen stå og sætte sig i 5-10 minutter på køkkenbordet og spis – gerne med en sprød grøn salat til.