Go Back
+ servings
Lasagne med søde kartofler og ost

Lasagne med søde kartofler og ost

En nem og lækker lasagne med søde kartofler og ost - glutenfri og vegetarisk.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g champignon
  • 3 gulerødder
  • 2 dåser flåede tomater
  • spsk tørret oregano
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk chiliflager
  • 500 g søde kartofler
  • 250 g hytteost
  • 2 håndfulde revet cheddar
  • salt og peber
  • olivenolie

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad

Fremgangsmåde

  • Skræl og hak løg og hvidløg.
  • Skyl champignon og skær dem i skiver.
  • Skræl gulerødder og skær dem i små tern.
  • Steg løg i en spsk olivenolie i en gryde ved middelhøj varme i et par minutter.
  • Tilsæt svampe og lad dem stege i 5 minutters tid, til de smider noget væske og bliver bløde.
  • Tilsæt derefter gulerødder, krydderier og et godt drys salt og peber, flåede tomater og 1/2 dl vand. Lad saucen simre, imens du laver resten klar.
  • Skræl søde kartofler og skær dem i tynde, runde skiver.
  • Find et ildfast fad frem og tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Læg først et lag af sauce, derefter søde kartoffelskiver, sauce, hytteost, kartoffelskiver og fortsæt til du har cirka 3 lag. Slut af med hytteost og revet cheddar på toppen.
  • Drys med lidt ekstra tørret oregano og bag lasagnen i cirka 30 minutter, til den er boblende, gylden og sprød på toppen.
  • Lad lasagnen stå og sætte sig i 5-10 minutter på køkkenbordet og spis – gerne med en sprød grøn salat til.