Go Back
+ servings
Ostevafler med cremefraiche - alternative blinis til forret

Ostevafler med cremefraiche, æbler og timian

Alternative blinis til forret eller appetizer i form af ostevafler med cremefraiche, æbler og timian. Der er i hvert fald som forret til 5-6 personer.
5 fra 3 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse20 minutter

Ingredienser

Ostevafler

  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk fint salt
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør
  • 80 g cheddar (fx modnet irsk cheddar)

Toppingforslag

  • 2 æbler
  • frisk timian
  • 200 g cremefraiche (gerne 18 %)
  • 50 g cheddar (fx modnet irsk cheddar)

Køkkenudstyr

  • Vaffeljern
  • Rivejern

Fremgangsmåde

  • Start med at lave ostevaflerne ved at smelte smørret.
  • Rør mel, bagepulver og salt sammen i én skål.
  • Rør æg, mælk og smeltet smør sammen i en anden skål.
  • Riv osten groft og rør ost i melblandingen sammen med mælkeblandingen.
  • Opvarm et vaffeljern. Du kan lave små vafler i et belgisk eller hjertevafler.
  • Bruger du belgisk vaffeljern, skal du lave små vafler af en spsk dej (altså ikke fylde dem helt ud). Her kan du lave to små vafler ad gangen. Laver du hjertevafler, kan du skære dem ud i små vafler efter bagning.
  • Du kan trimme siderne lidt, hvis dejen stikker lidt ud. Det gjorde jeg.
  • Lad dem køle lidt af, inden du topper hver og én med 1 tsk cremefraiche, små æbletern, lidt frisk timian og et lille stykke ost.
  • Kværn gerne lidt friskkværnet peber over og server.