Go Back Email Link
+ servings
Banankage med kaffe og mascarponecreme

Banankage med kaffe og mascarponecreme

En lækker, svampet og nem banankage med kaffe og mascarponecreme. Perfekt kage til kaffe og eftermiddagshygge til 8 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse25 min
Tilberedelse35 min
Køletid2 t

Ingredienser

Banankage

  • 120 g sukker
  • 3 æg
  • 1 vaniljestang (eller ⅔ tsk ren vaniljepulver)
  • 80 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 3 bananer (modne)

Topping

  • 200 g mascarpone
  • dl kaffe (stærk og kold)
  • 2 tsk flormelis
  • 1 øko appelsin
  • 1 håndfuld hasselnødder

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Elpisker
  • Rivejern

Fremgangsmåde

Banankage

  • Pisk æg, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps.
  • Smelt imens smørret, lad det køle lidt af og pisk det langsomt i æggesnapsen.
  • Bland hvedemel, bagepulver og salt, si det i æggemassen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, til al mel er blandet godt ind i dejen.
  • Mos bananerne med en gaffel og vend også disse i dejen.
  • Beklæd bunden af en springform (helst 18 cm, men 20 er også okay) med bagepapir og smør/spray siderne en smule.
  • Hæld dejen i formen og bag ved 175 grader i cirka 35 minutter – hvis kagen bliver for mørk på toppen, kan du dække den med staniol.
  • Tjek med en stegenål om kagen er gennembagt og lad den så blive helt kold.

Topping

  • Rist nødderne i ovnen ved 175 grader i 6-8 minutter.
  • Nulr skallen af de afkølede nødder med fingrene og hak dem groft.
  • Pisk mascarpone, kold kaffe, fintrevet appelsin og flormelis sammen til en tyk creme og fordel den på den kolde kage.
  • Top med grofthakkede hasselnødder.