Go Back
+ servings
Blomkålsdeller med parmesan

Blomkålsdeller med parmesan

Lækre blomkålsdeller med parmesan. Sprøde vegetariske frikadeller med blomkål. Opskriften giver cirka 12 deller.
4.92 fra 12 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse12 minutter

Ingredienser

  • 300 g blomkål
  • 2 forårsløg (eller et almindeligt løg)
  • 2 håndfulde parmesan (groftrevet)
  • 2 æg
  • 3 spsk hvedemel (store, måske 4)
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk paprika (mild)
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk fint salt
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie

Køkkenudstyr

  • Rivejern
  • Pande

Fremgangsmåde

  • Riv blomkålet groft på et rivejern eller blend dem groft i en minihakker.
  • Skær ender fra forårsløg og hak resten fint.
  • Rør blomkål, forårsløg, groftrevet parmesan, æg, mel, mælk, paprika, chiliflager og salt sammen.
  • Hvis dejen virker for tynd, kan du tilsætte en smule mere mel (konsistensen skal minde om en lidt tyndere frikadellefars).
  • Lad dejen trække i 5 minutters tid.
  • Opvarm en pande til middel-høj varme og smelt smør og olie på.
  • Form farsen med en ske og steg dellerne et par minutter på hver side, så de bliver sprøde.
  • Skru ned til lav varme og giv dem et par minutter mere på hver side, til de er gennembagte.
  • OBS de kan stadig være en smule blødere i midten end en almindelig frikadelle, men de sætter sig en smule, når de køler lidt ned.